9è Concurs fotogràfic

Parc de la Serralada de Marina

Premis segons categories

 • Premi a la millor col·lecció de les 3 categories:
  300€
 • Premi a la milllor fotografia de flora i/o fauna:
  100€
 • Premi a la millor fotografia de patrimoni històric i cultural:
  100€
 • Premi a la millor fotografia de paisatge i/o activitat humana al Parc
  100€
9è Concurs Fotogràfic

Parc de la Serralada de Marina

Presentació

El tema del concurs és el Parc de la Serralada de Marina. Una terra antiga i viva. Encerclat per grans nuclis urbans, desenvolupa un paper fonamental com a espai verd, educatiu i de lleure dins de l’àrea metropolitana. Malgrat aquesta pressió humana, el Parc presenta una fauna i una vegetació notables i conserva un ric patrimoni històric, del qual destaquen poblats ibèrics, monestirs i masies.

BASES

Bases del concurs

El tema del concurs és el Parc de la Serralada de Marina. Una terra antiga i viva. Encerclat per grans nuclis urbans, desenvolupa un paper fonamental com a espai verd, educatiu i de lleure dins de l’Àrea Metropolitana. Malgrat aquesta pressió humana, el Parc presenta una fauna i una vegetació notables i conserva un ric patrimoni històric, del qual destaquen poblats ibèrics, monestirs i masies.

BASES

page2image37759680
 1. L’objectiu del concurs és promoure i donar a conèixer els valors naturals, culturals i històrics del Parc de la Serralada de Marina i el pas de l’ésser humà per les seves terres.

 2. El concurs té tres categories:

  1. Fotografia de flora i/o fauna de totes les espècies pròpies del Parc.

  2. Fotografia de patrimoni històric i cultural del Parc.

  3. Fotografia de paisatge i/o activitat humana al Parc entesa com tota imatge que sigui paisatge del Parc o panoràmiques que es vegin des del Parc, però identificant la zona des d’on s’ha realitzat la fotografia.

 3. El concurs és gratuït i obert a qualsevol persona.

 4. Es pot presentar un sola fotografia per a cadascuna de les tres categories establertes. Per tant, cada concursant pot presentar un màxim de tres imatges en total. Les fotografies hauran de ser inèdites, és a dir, no han d’haver estat mai premiades en cap altre concurs ni haver estat presentades en edicions anteriors. Cada participant només pot optar a un premi.

 5. Les fotografies han de ser realitzades dins l’àmbit del Parc de la Serralada de Marina. Els participants actuaran de manera respectuosa i discreta. Minimitzaran el seu impacte sobre el medi natural i sobre els seus habitants i contribuiran a restaurar les condicions de l’entorn. No s’acceptaran fotografies que el jurat consideri que han afectat la fauna o l’entorn natural de manera explícita.

 6. El format serà digital, en JPEG. La imatge ha de tenir un mínim de 3.000 píxels pel costat més llarg, per poder-se

imprimir de manera correcta a mida A3. Les fotografies han d’estar lliures de marques d’aigua o signatures.

 1. S’accepta qualsevol tècnica fotogràfica.

  Es valorarà l’originalitat, la qualitat artística de la fotografia i el significat de la imatge respecte a l’objectiu del concurs.

 2. Les obres s’han d’enviar en aquest portal: concursfotografic.cat i omplir les dades que s’hi demanen abans del 5 de juny a les 23.59 h de 2022. El nom de cada fotografia serà la lletra de la categoria A, B o C, segons escaigui (exemple “A.jpg”, “B.jpg” o “C.jpg”). En el mateix enllaç s’ha de posar el nom i el correu electrònic de l’autor/a.

 3. Responsabilitat. L’organització i/o el Parc de la Serralada de Marina no farà ús de les fotografies presentades sota cap concepte, excepte l’exhibició a les seves xarxes socials i/o altres publicacions, sota estricta finalitat d’il·lustrar la notícia de la present o futures edicions del concurs. Cap dret de reproducció de les imatge serà transferit a ningú. Els autors assumeixen la responsabilitat de l’autoria i l’originalitat de les imatges presentades així com del contingut. El fet de participar suposa donar autorització a la comissió organitzadora per a aquest fi.

10. Els premis segons categoria seran:

page2image37759872

Premi a la millor col·lecció de les tres categories:

Premi a la millor fotografia de flora i/o fauna:

300 100

Premi a la millor fotografia de patrimoni històric i cultural: 100

Premi a la millor fotografia de paisatge i/o activitat humana al Parc: 100

11. El jurat estarà format per una comissió amb membres de la Diputació de Barcelona i del Consorci del Parc de la Serralada de Marina. El veredicte del jurat es farà de manera presencial o virtual al mes de juny, segons la normativa vigent en aquell moment degut a la pandèmia. El veredicte del jurat és inapel·lable.

12.El lliurament de premis es farà de manera presencial o virtual segons la situació sanitària del moment. En cas que es realitzi de manera presencial, es farà públic la data, hora i lloc a tots els canals de la Xarxa de Parcs Naturals.

13. Una selecció de les fotografies premiades i/o de les més destacades formaran part d’una exposició itinerant en diferents ubicacions dels municipis del Parc.

14. La participació en aquest concurs comporta l’acceptació d’aquestes bases. La comissió organitzadora resoldrà qualsevol dubte sobre la seva interpretació.

15. Les còpies en paper de les fotografies de l’exposició quedaran al Centre de Documentació del Parc de la Serralada de Marina situat a la Biblioteca Elisenda de Montcada, com a part de l’arxiu.

PATROCINADORS

Consorci del Parc de la Serralada de Marina. Diputació de Barcelona.

Parc de la Serralada de Marina

COL·LABORADORS

Xevi Vilaregut, fotògraf, formador i gestor del concurs.

Participa i inscriu-te

Omple el formulari per participar

Quan hagis omplert el formulari, se’t redirigirà a la pàgina des d’on podràs fer-nos arribar les imatges.
Recorda canviar el nom de cada fitxer a A.jpg, B.jpg o C.jpg, segons la categoria, perquè es pugui identificar be quines son.  Patrocinadors

  Consorci del Parc de la Serralada de Marina. Diputació de Barcelona.

  Dipi

  PSdM

  Col·laboradors

  Xevi Vilaregut, fotògraf, formador i gestor del concurs.